Sc Quark Prod Srl se implica activ in cercetarea termitului otel si a tehnoloigiilor care utilizeaza acest termit. Printre acestea un loc aparte este ocupat de sudurile aluminotermice ( AT).
Creem noi retete de termit otel, precum si instrumentele necesare folosirii lui, acolo unde este nevoie, in conditii maxime de siguranta.

Directiile de cercetare:

- cercetari privind producerea ecologica si industriala de termit otel prin utilizarea tunderului natural;
- cercetari privind producerea de  materiale auxiliare pentru suduri aluminotermice de egalizare si continuitate electrica a sinelor de tramvai;
- constructii sudate prin sudura aluminotermica si sudura cu arc electric;
- dezvoltarea tehnologiei inovative de reconditionare a sinelor de tramvai si a pieselor de cale, tinand cont de conditiile specifice a caii de rulare, tipuri de sine, calitatea otelului, conditii de montaj a sinelor si pieselor de cale, de specificul uzurilor si a defectelor care se produc in exploatare. Producerea de pulberi si materiale metalotermice utilizate in metalurgie, ex:
- maselotiere exoterme;
- pulberi exoterm.

Sectiune printr-o sudura de egalizare Structura microscopica a zonei de difuzie


1 – pastila de otel depusa prin sudura aluminotermica; 2 – inima sinei NP4aS; 3 – sufa de otel(ZINCATA);4 – zona de difuzie dintre sufa de otel si termitul otel depus prin sudura; 5 – talpa sinei NP4aS; 6 – limita de difuzie dintre pastila depusa si talpa sinei;